Районен съд Бургас остави в ареста двамата украинци, задържани за 

...
</TD
>Районен съд Бургас остави в ареста двамата украинци, задържани за 
Коментари Харесай

Съдът не се смили над двамата украинци

Районен съд Бургас остави в ареста двамата украинци, арестувани за  кражба, съобщи кореспондент на Burgas24.bg. На Денис Шейтанов на 37 години и Руслан Добровски на 45, беше повдигнато обвиняване за това, че са направили кражба на валута и украшения в частен парцел в Бургас на стойност към 100 000 лв.. Има подозрение, че двамата са съпричастни и за други обири.

В началото на съвещанието Денис, който е родом от Донбас, изиска отказ на прокурор Христов. Като причина той уточни, че по отношение на двамата с Руслан е било упражнено принуждение по време на задържането, за което прокурорът би трябвало да е бил наясно.

" Бяхме като в Гестапо, биеха ни с електрошок. Не сме отговорни ", съобщи Денис, чиито думи бяха доказани от Руслан.

Прокурор Христов възрази на настояването за отказ, като уточни, че изказванията им са недоказани. " Все отново, инспекция ще бъде осъществена и в случай че това се откри, Районната прокуратура ще се самосезира ", уточни той. Съдът се съгласи и не даде отказ на прокурор Христов. " Към сегашния миг не са събрани задоволително доказателства, които да поддържат доводите им ", уточни съдията.

Адвокатът на двамата - Пламен Найденов, обаче изиска мярката за неотклонение да се гледа при закрити врата поради влошеното здравословно положение на единия от подзащитниците му, което беше почетено от Съда.

Обирът, за който са арестувани, е осъществен през светлата част деня от апартамент, чиито притежатели са отсъствали. При претърсвания е открит богат боеприпас инструментариум  за разтрошаване на порти и каси. Част от сумите и предметите, отнети от жилищата – златни украшения и произведения от благородни метали, са се съхранявали  с изключение на в двете квартири,  които двамата обитавали, само че и в жилището на украинска гражданка. Сумите са били харчени бързо - по този начин да вземем за пример двамата са си взели телефони за общо за 5 хиляди лева

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР